Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fed avertizeaza ca planurile de austeritate franeaza cresterea economica in zona euro

Fed avertizeaza ca planurile de austeritate franeaza cresterea economica in zona euro


Planurile de austeritate cerute unor state din zona euro risca sa franeze cresterea economica si sa complice reducerea deficitelor, a spus John Williams, unul dintre oficialii bancii centrale a SUA (Federal Reserve - Fed).

"Autoritatile europene au adoptat masuri importante pentru a controla criza", a declarat presedintele filialei Fed din San Francisco, care a salutat noul program de rascumparare de obligatiuni anuntat la inceputul lunii septembrie de Banca Centrala Europeana (BCE).

"Acest plan poate da timp guvernelor europene sa puna in aplicare solutii mai globale pentru sistemul lor bancar si datoria lor", a precizat el.

Pentru a beneficia de ajutorul BCE, statele din zona euro vor trebuie in prealabil sa ceara ajutorul fondului de salvare european. Acest ajutor implica aplicarea unor planuri de austeritate, a adaugat John Williams.

Pe termen lung, oficialul Fed apreciaza ca aceste masuri sunt necesare pentru a repune bugetul acestor guverne pe "calea viabilitatii", in momentul in care ar putea fi amenintate de incapacitate de plata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1079 ori