CE, de acord cu legea exproprierilor in domeniul transporturilor

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 14:37
1444 citiri
CE, de acord cu legea exproprierilor in domeniul transporturilor

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu a declarat miercuri, dupa intalnirea cu o delegatie a Comisiei Europene, ca oficialii europeni au agreat modificarile la legea exproprierilor si elaborarea standardelor de cost in domeniul transporturilor, transmite NewsIn.

In cadrul intalnirii cu delegatia Comisiei Europene, Directoratul pentru Politica Regionala, a fost discutat stadiul proiectelor finantate de Uniunea Europeana atat prin fondurile pre-aderare, cat si prin Programul Operational Sectorial de Transporturi, urmand ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii sa transmita oficialilor europeni fisele proiectelor cu calendarul implementarii si programarea financiara multianuala aferenta.

"La fel ca si in discutiile pe care le-am avut saptamana trecuta la Bruxelles, cei de la Comisia Europeana au fost deschisi propunerilor din partea noastra.

Chiar daca rata de absorbtie pentru Programul de Transporturi ramane o bila neagra, am primit de la oficialii europeni si bile albe in ce priveste modificarile la legea exproprierilor si elaborarea standardelor de cost, masuri pe care le-am luat in ultimele doua saptamani, de cand am preluat mandatul.

Impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene am agreat modificari structurale la Ministerul Transporturilor si la companiile din subordine pentru a imbunatati managementul fondurilor europene.

Pentru fiecare proiect va exista un responsabil din minister care va urmari implementarea, cu raportari saptamanale, iar dialogul cu Comisia Europeana se va baza pe aceste analize realiste" a precizat Anca Boagiu.

Potrivit ministrului transporturilor, pana la sfarsitul lunii septembrie va fi o propunere agreata cu reprezentantii Comisiei si in ceea ce priveste situatia proiectelor finantate prin ISPA 2000-2004, urmand ca o parte din obiective sa fie trecute pentru finantare din fondurile structurale si de coeziune.

"Am discutat nu doar proiectele de infrastructura rutiera si feroviara, ci si cele de aviatie si naval. In plus, am agreat constituirea unei unitati in cadrul ministerului pentru transportul intermodal, aceasta fiind una dintre prioritatile Comisiei Europene in momentul de fata", a adaigat Anca Boagiu.

#boagiu, #comisia, #domeniu, #europeana, #transporturi , #Transporturi

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni