Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constructia canalului Dunare-Bucuresti: Oprescu vizeaza fondurile UE din perioada 2014-2020

Constructia canalului Dunare-Bucuresti: Oprescu vizeaza fondurile UE din perioada 2014-2020


Sorin Oprescu a reafirmat intentia Romaniei de a construi canalul Bucuresti - Dunare pentru a transforma capitala in port la Dunare si spera, in acest sens, ca Romania sa poata absorbi suficiente fonduri europene in perioada 2014 - 2020.

"Suntem determinati sa transformam capitala intr-un oras la Dunare. Ne despart 60 de kilometri. Acest canal, inceput cu 40 de ani in urma si neterminat pana acum, da o noua dimensiune Bucuresitului, prin dezvoltarea lui la Dunare", a declarat Sorin Oprescu in cadrul primului Forum Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii.

Primarul General al Capitalei a aratat, in continuare, ca pentru acest proiect este nevoie de parteneriate cu celelalte orase de la Dunare si de accesarea fondurilor europene, conform unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti.

"Din punctul meu de vedere, cred cu tarie ca este vremea discutiilor directe intre orase. Sper sa reusim ca, in intervalul 2014 - 2020, sa putem sa absorbim mai multe fonduri europene decat am facut-o pana acum", a explicat Oprescu.

Potrivit oficialului roman, prin astfel de proiecte de cooperare "orasele si regiunile Dunarii pot cladi impreuna o Europa mai competititva si mai puternica".

Oprescu si-a exprimat, de asemenea, speranta ca viitoarele strategii dezvoltate la nivelul Uniunii Europene, (nou lansata strategie a Dunarii reprezentand un prim pas in acest sens), vor urmari nu doar dezvoltarea capitalelor sau a marilor aglomerari urbane, ci si a zonelor adiacente acestora si, implicit, a regiunilor carora le apartin, reducand astfel decalajele inca existente in cadrul Uniunii Europene.

Forumul Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii a fost organizat de Comisia Europeana si Guvernul din Bavaria in orasul german Regensburg si este prima intalnire de acest gen de la lansarea strategiei Dunarii, in anul 2011.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4517 ori