Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Problema voucherelor de vacanta omora turismul pentru ca bugetarii nu le merita

Problema voucherelor de vacanta omora turismul pentru ca bugetarii nu le merita

Eliminarea voucherelor de vacanta a starnit o furtuna in paharul de apa rece cu care Guvernul se tot imbata ca "a reusit" o taiere a cheltuielilor pe care le are cu bugetarii. Pe de o parte avem reprezentantii din turism care se bazau pe aceste vouchere pentru a mai primi o gura de oxigen prin care sa mai supravietuiasca si anul acesta, iar de cealalta parte ii avem pe bugetari despre care se spune ca nu merita aceste vouchere pentru ca si asa sunt destul de privilegiati.

Din nou, ca o paralela, ultimele declaratii ale politicienilor au aratat ca bugetarii sunt privilegiati prin diferite sporuri care nu au absolut nici o legatura cu realitatea, iar taierea voucherelor de vacanta s-a facut, pe langa acest motiv, si argumentandu-se ca in piata inca mai exista tichete de vacanta de anii trecuti.

Reprezentatii agentiilor de turism spun ca de fapt nu prea este asa. Potrivit vicepresedintelui ANAT, Lucian Boronea, in octombrie 2020, mai existau in piata, vouchere necheltuite in valoare de un miliard de lei, nicidecum peste doua miliarde asa cum anuntau autoritatile.

"Dupa datele noastre contabile, la finele lunii octombrie, pentru ca aceasta este ultima luna contorizata de noi, mai existau vouchere necheltuite de aproape un miliard de lei, deci undeva la 700.000 de bugetari inca nu si le cheltuisera. Sa spunem ca pana in decembrie s-au mai cheltuit inca cel putin 200 de milioane, deci ar mai ramane undeva la 700-800 de milioane de lei in vocuhere neconsumate", a declarat pentru Ziare.com, vicepresedintele ANAT.

Voucherele emise in 2019 vor trebui cheltuite pana la 31 mai 2021, iar cele emise in 2020, pana la finele acestui an.

Potrivit lui, suma ramasa in piata acum este departe de realitatea afisata de Guvern, suma fiind prea mica pentru a ajuta industria, fata de 2,4 miliarde dispobile in piata, asa cum anunta premierul.

"Pe langa faptul ca sunt vazute ca un spor, nu venit suplimentar, in Romania, astazi, au fost prelungite voucherele de vacanta emise in 2019 si cele din 2020, ceea ce inseamna ca in economie sunt in valoare de aproape 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanta care nu au fost folosite. Stiti foarte bine, pe de o parte, industria ne spune ca anul trecut a fost inchisa, deci nu puteau sa fie folosite voucherele de vacanta. Pe de alta parte, este nevoie, deci le-am dat voie sa fie folosite anul acesta, deja sunt in circulatie, 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanta. De aceea, voucherele de vacanta care ar fi trebuit sa fie emise ...citeste mai departe despre "Problema voucherelor de vacanta omora turismul pentru ca bugetarii nu le merita" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 592 ori