Următoarele zile sunt cruciale pentru economia Europei: Decizia care poate lovi Rusia decisiv

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 03:15
1455 citiri
Următoarele zile sunt cruciale pentru economia Europei: Decizia care poate lovi Rusia decisiv
Prețul petrolului rusesc va fi plafonat de UE FOTO: The Age

Războiul lui Putin din Ucraina care a depășit borna celor 9 luni a bulversat complet piețele energetice ale lumii, iar multe economii ale țărilor dezvoltate au intrat în recesiune. Acum următoarele zile vor fi cruciale pentru Europa, dar și pentru întreaga lume, când țările UE hotărăsc care este plafonul prețului petrolului rusesc, atunci când sancțiuniule G7 vor intra în vigoare, luna viitoare.

Ceea ce vor decide statele Uniunii Europene ar putea avea implicații majore nu numai asupra Rusiei sau a războiului din Ucraina, ci pentru economia globală, potrivit The Age.

Europa este împărțită între țări precum Polonia, care doresc un plafon stabilit la un nivel care să sufoce vânzările de petrol rusești și să-i afecteze capacitatea lui Putin de a conduce războiul, și state cu interese mari de transport maritim, cum ar fi Grecia, care doresc să permită un preț mai mare pentru a menține transportul petrolul Moscovei și tancurile lor să navigheze pe mările și oceanele lumii.

Pierdere uriașă pentru armata Rusiei în Ucraina: Putin neputincios, nu mai poate înlocui paguba catastrofală

Uniunea Europeană a solicitat inițial un plafon de la 65 de dolari până la 70 de dolari pe baril, dar Polonia, Lituania și Estonia - toate situate în apropierea războiului - vor ceva mai aproape de 30 USD pe baril pentru a opri agresiunea care se răspândește asupra restului țărilor din Europa de Est.

Rusia a amenințat că nu va vinde nimănui care respectă interdicția, ceea ce ar costa probabil cantități masive din fluxul său major de venituri, dar ar determina și creșterea prețului petrolului la niveluri incomod de înalte, potențial cu mult peste 100 de dolari pe baril și poate de 200 de dolari.

Schimbare seismică pe piața din Occident: Doi furnizori de combustibil intră puternic în Europa după renunțarea la Rusia

Reducerile substanțiale ale achizițiilor de petrol rusesc de către europeni și alte națiuni occidentale au fost până acum compensate în mare măsură de volumele record de petrol rusesc vândute către China, India și Turcia, Beijingul fiind principalul cumpărător.

În termeni de volum, există estimări că vânzările Rusiei au scăzut doar cu aproximativ 2% față de nivelul lor dinaintea invaziei. La începutul acestui an, înainte de invazie, țițeiul din Urali din Rusia s-a tranzacționat la aproximativ 73 de dolari pe baril, o reducere de aproximativ 5 d ...citeste mai departe despre "Următoarele zile sunt cruciale pentru economia Europei: Decizia care poate lovi Rusia decisiv" pe Ziare.com

#pretul petrolului, #petrol Rusia, #pret petrol Rusia, #pret petrol baril, #Rusia sanctiuni, #plafonare pret petrol, #Rusia UE sanctiuni , #Stiri Macroeconomie