Un nou tip de agricultura ia avant in Romania: fara sapat sau arat

Marti, 20 Mai 2014, ora 09:00
1658 citiri
Un nou tip de agricultura ia avant in Romania: fara sapat sau arat
Foto: Facebook/Permacultura Strambeni

Permacultura, termen inventat in anii '70 pe meleaguri australiene, ce defineste, pe scurt, o forma de interactiune armonioasa cu mediul in care ne desfasuram activitatea, a trezit de cativa ani si interesul romanilor.

Printre altele, conceptul presupune crearea, prin diferite metode, a unui sistem care se autosustine, ceea ce presupune implicare si efort minim din partea omului.

Sunt reduse pe cat posibil activitati pe care le asociem de obicei cu agricultura, ca aratul sau sapatul, fiind aduse in prim-plan notiuni precum "mulcirea" - procedura prin care acoperi pamantul cu paie sau frunze pentru a-i pastra umiditatea si pentru a impiedica cresterea buruienilor, sau "plante companion" - care se ajuta unele pe altele.

In permacultura, ferma este segmentata pe anumite zone in functie de atentia de care are nevoie fiecare, astfel incat consumul de resurse sa fie minim, aceasta fiind un exemplu de logica dupa care este guvernat intregul sistem.

Desi in lume functioneaza ferme ...citeste mai departe despre "Un nou tip de agricultura ia avant in Romania: fara sapat sau arat" pe Ziare.com

#permacultura Romania, #agricultura ecologica , #Stiri Macroeconomie