UE ameninta cu o reactie ferma, dupa ce Trump a anuntat ca majoreaza substantial tarifele la importurile de otel si aluminiu

Vineri, 02 Martie 2018, ora 07:17
980 citiri
UE ameninta cu o reactie ferma, dupa ce Trump a anuntat ca majoreaza substantial tarifele la importurile de otel si aluminiu
Foto: Arhiva Pixabay

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat ca Uniunea Europeana va lua contramasuri, ca reactie la anuntul SUA cu privire la suplimentarea tarifelor la importurile de otel si aluminiu.

"Vom inainta, in urmatoarele zile, catre Organizatia Mondiala a Comertului propuneri pentru contramasuri la adresa SUA. In loc sa furnizeze o solutie, aceasta decizie a Washingtonului va agrava problemele. Uniunea Europeana va reactiona ferm pentru a-si apara interesele", a declarat Juncker citat de Politico.eu.

La randul ei, Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Comert, a avertizat ca aceasta masura a SUA "va avea un impact negativ asupra relatiilor transatrantice si asupra pietelor globale".

"Comisia Europeana va monitoriza pietele si, daca va fi necesar, vom propune Organizatiei Mondiale a Comertului masuri pentru a proteja stabilitatea pietelor europene", a declarat Malmstrom.

Statele Unite ale Americii vor impune incepand de saptamana viitoare tarife suplimentare la importurile de otel si aluminiu, a anuntat, joi seara, presedintele Donald Trump.

Liderul de la Casa Alba a precizat ca vor fi tarife mai mari cu 25% la importurile de otel si cu 10% la cele de aluminiu.

Deocamdata, nu este clar daca aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de otel si aluminiu ori doar la cele din anumite tari. ...citeste mai departe despre "UE ameninta cu o reactie ferma, dupa ce Trump a anuntat ca majoreaza substantial tarifele la importurile de otel si aluminiu" pe Ziare.com

#UE Trump crestere tarife importuri, #UE SUA importuri otel aluminiu , #Stiri Macroeconomie