Teodorovici da indicatii ANAF: Voi pune accent pe recuperarea colectarii de TVA agresiv

Vineri, 05 Octombrie 2018, ora 13:12
1279 citiri
Teodorovici da indicatii ANAF: Voi pune accent pe recuperarea colectarii de TVA agresiv
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, sustine ca, pana la finalul acestui an, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa-si creasca nivelul de colectare, chiar daca si-a indeplinit planul propus, iar accentul principal se va pune pe colectarea de TVA.

Ministrul Finantelor a spus, vineri, in cadrul unei emisiuni la DCNews, ca planul de colectare al ANAF este la "103% fata de planul propus" la inceputul acestui an.

"Domnul Misa mai are mult, pana la final de an, sa recupereze, pentru ca, la rectificarea bugetara, planul ANAF a fost revizuit", a subliniat Eugen Teodorovici, astfel incat "ceea ce nu s-a facut in prima jumatate a anului trebuie recuperat in partea a doua".

Ionut Misa, precedentul ministru al Finantelor, din iunie 2017 pana in ianuarie 2018, este presedintele ANAF din martie 2018.

"Per total, planul de incasari a fost despasit (...), dar ANAF are de recuperat foarte mult. (...) Pana la finalul acestui an, voi pune accent pe recuperarea colectarii de TVA agresiv", a subliniat Teodorovici.

Romania are un gap de TVA, diferenta dintre suma care trebuie colectata si cea care este colectata, de 7-8 miliarde de euro, potrivit datelor Comisiei Europene, a mentionat ministrul Finantelor. "Datele trebuie vazute in ansamblu", a precizat Teodorovici, deoarece o parte din aceasta diferenta provine din alte cauze decat evaziunea fiscala.

"Planul ANAF-ului trebuie sa fie un pic diferit decat pana acum. (...) Trebuie sa mergi la ceea ce este ideal", a mai spus Teodorovici. Mai exact, in toata istoria ANAF, planul propus era facut in functie de ceea ce se putea colecta. "De anul viitor, planul va fi asa: trebuie sa aduci 100% din ceea ce economia poate sa produca", a completat Teodorovici.

Foame mare de bani: ANAF va face mai multe controale la firme si pregateste o serie de schimbariTeodorovici se lauda cu un record absolut la colectarea taxelor de catre ANAF ...citeste mai departe despre "Teodorovici da indicatii ANAF: Voi pune accent pe recuperarea colectarii de TVA agresiv" pe Ziare.com

#Teodorovici colectare TVA, #Teodorovici TVA , #Stiri Macroeconomie