Sova: Autostrada Comarnic-Brasov, printre cele mai ieftine din lume

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 14:45
1346 citiri
Sova: Autostrada Comarnic-Brasov, printre cele mai ieftine din lume

Ministrul Transporturilor, Dan Sova, sustine ca autostrada montana ce va lega Comarnic de Brasov este printre cele mai ieftine din lume.

"Contrar celor prezentate, ca ar fi o autostrada foarte scumpa, pretul kilometrului de autostrada de munte la Comarnic-Brasov este unul dintre cele mai scazute din lume. Am aratat ce s-a construit in SUA, in Germania, in Franta, in Spania, pe zone muntoase, iar pretul a fost de 2,5 - 3 ori mai mare decat ce am negociat noi pe Comarnic-Brasov, o autostrada de munte care va fi, daca nu ma insel, la cea mai mare altitudine din Europa", a spus Sova, la Realitatea TV.

El a estimat ca pentru constructia autostrazii Comarnic - Brasov este necesara suma totala de 1,5 - 1,8 miliarde de euro, iar proiectul va fi terminat in 2016.

Anterior, Sova a anuntat ca va costa 28 de milioane de euro pe kilometru, pretul fiind cu 7 milioane mai mic decat cel obtinut de guvernarea ...citeste mai departe despre "Sova: Autostrada Comarnic-Brasov, printre cele mai ieftine din lume" pe Ziare.com

#pret autostrada Comarnic Brasov, #Sova autostrada comarnic brasov, #autostrada comarnic brasov , #Stiri Macroeconomie