Mai multe țări construiesc un sistem de cabluri de comunicații submarine de 20.000 kilometri

Marti, 22 Februarie 2022, ora 23:06
1045 citiri
Mai multe țări construiesc un sistem de cabluri de comunicații submarine de 20.000 kilometri
Cablul submarin va avea 20.000 km lungime FOTO www.dailyadvent.com

Un consorțiu de companii a început construcția unui sistem de cabluri submarine care conectează Singapore de Franța și traversează mai multe țări, a anunțat consorțiul, potrivit publicației singaporeze The Straits Times.

Acesta va fi printre cele mai mari sisteme de cablu submarin la nivel global și este un sistem propus de cabluri de comunicații submarine cu fibră optică care ar transporta telecomunicații între Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu și Europa de Vest.

Sistemul de cablu submarin cu lungimea de 19.200 km va conecta mai multe țări din Singapore până în Franța - traversând Malaezia, Bangladesh, Sri Lanka, Maldive, India, Pakistan, Djibouti, Arabia Saudită și Egipt. Va fi gata până în primul trimestru al anului 2025, a anunțat compania Singtel într-un comunicat.

Consorțiul, numit Asia de Sud-Est-Orientul Mijlociu-Vest Europa 6 (South-east Asia-Middle East-Western Europe 6 - SEA-ME-WE 6), include Singtel, Bangladesh Submarine Cable Company, Bharti Airtel (India), Dhiraagu (Maldive), Djibouti Telecom, Mobily (Arabia Saudită), Orange (Franța), Sri Lanka Telecom, Telecom Egypt, Telekom Malaysia, Telin (Indonezia) și Trans World Associates (Pakistan).

Singtel a anunțat că SEA-ME-WE 6 va oferi una dintre cele mai mici latențe disponibile între Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu și Europa de Vest, transferând mai mult de 100 de terabytes pe secundă - sau aproximativ 40.000 de videoclipuri de înaltă definiție pe secundă.

De asemenea, va oferi un strat suplimentar de „diversitate și reziliență” pentru ruta cu densitate mare a traficului dintre Asia și Europa, și va consolida totodată rețeaua generală a fiecărui partener din consorțiu prin noile puncte de trecere și de aterizare geo-diversificate ale Egiptului.

Această flexibilitate suplimentară înseamnă că furnizorii de servicii membri în consorțiu pot crește rapid capacitatea, pot proteja traficul de erori și își pot reduce costul total de deținere a rețelei, a menționat Singtel.

Yue Meng Fai, președintele comitetului de management al SEA-ME-WE 6 și directorul senior al ingineriei cablurilor consorțiului Singtel, a declarat că, cu și mai mulți oameni care lucrează și locuiesc de la distanță, noul sistem de cablu va oferi utilizatorilor acces mai rapid la bandă largă de-a lungul unei autostrăzi regionale de date.

Această investiție are loc în același timp cu schimbările obiceiurilor de luc ...citeste mai departe despre "Mai multe țări construiesc un sistem de cabluri de comunicații submarine de 20.000 kilometri" pe Ziare.com

#cablu submarin, #investitie, #telecomunicatii , #Stiri Macroeconomie