Sfaturile lui Nouriel Roubini pentru europeni: Invatati de la japonezi!

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 11:19
2331 citiri
Sfaturile lui Nouriel Roubini pentru europeni: Invatati de la japonezi!
Foto: Salom

Analistul Nouriel Roubini, supranumit si "profetul crizei", a facut cateva recomandari legate de drumul pe care trebuie sa-l urmeze Europa pentru a-si salva economia amenintata de stagnare si deflatie.

El face referire la exemplul Japoniei care, cu doi ani in urma, a aplicat un plan continand trei vectori, meniti sa redreseze economia tarii, puternic tulburata de dezastrele unui tsunami, produs cu putin timp in urma, arata Project-Syndicate.

Un plan in trei vectori

Planul prevedea in primul rand o puternica sustinere monetara, atat cantitativa, cat si calitativa, precum si creditarea masiva a sectorului privat, principalul motor in relansarea economiei.

Se pare ca in prezent Banca Centrala Europeana are un plan similar, sustinut de presedintele BCE Mario Draghi, si, daca este asa, sunt toate sansele sa calce pe urmele reusitei Japoniei de acum doi ani.

Europa are nevoie de accelerarea reformelor structurale, pentru a stimula cresterea economica din intreaga zona euro, ...citeste mai departe despre "Sfaturile lui Nouriel Roubini pentru europeni: Invatati de la japonezi!" pe Ziare.com

#Nouriel Roubini economist, #economia europei, #europa recesiune, #Europa stagnare, #Europa deflatie , #Stiri Macroeconomie