Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce rezolvă schimbarea conducerii ANRE. Ionuț Stroe: ”A fost o prezenţă extrem de discretă, ca şi activitate, până acum”

Ce rezolvă schimbarea conducerii ANRE. Ionuț Stroe: ”A fost o prezenţă extrem de discretă, ca şi activitate, până acum”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, 6 septembrie, că ANRE a fost până acum o prezenţă extrem de discretă şi că Guvernul a discutat cu toţi aceşti actori, din toate sectoarele industriei energetice.

Deputatul precizează că dezbaterea parlamentară poate aduce foarte multe propuneri: ”Dacă vor exista modificări, eu sper să fie doar în bine”, a mai spus el. Întrebat de ce nu este demisă conducerea ANRE, Stroe a spus că nu ştie dacă această soluţie rezolvă problema în sine, pentru că problema energiei este una extrem de complexă, globalizată.

”Eu ştiu că la nivel guvernamental au existat discuţii atât cu producătorii, furnizorii, traderii, toată lumea a fost invitată de către acest comitet interministerial care a lucrat la această Ordonanţă şi discuţii au fost, mai mari, mai mici, asta nu am cum să apreciez. Există din păcate şi actori în piaţă care nu au participat sau nu şi-au dorit poate să participe la aceste discuţii.

Dar până una alta, Guvernul din câte ştiu este foarte deschis la orice fel de propunere care vine din partea lor”, a declarat Ionuţ Stroe.

La remarca RFI că nu doar furnizorii critică OUG pe energie, ci şi experţi independenţi şi întrebat cum poate să funcţioneze un act legislativ care e criticat de aproape toată lumea, purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns: ”V-aş contrazice, cu tot respectul.

Într-adevăr, cei care critică sunt în mod evident şi poate legitim mai vocali decât restul celor care o susţin. Eu vă asigur că Guvernul a discutat cu toţi aceşti actori, din toate sectoarele industriei energetice şi cu producătorii şi cu transportatorii şi cu distribuitorii şi cu furnizorii, dar eu cred că în actualele condiţii, ANRE-ul, apropo, care este practic interfaţa statului în relaţia cu piaţa energiei ar trebui să joace un rol mult, mult, mult mai important.

N-aş putea pretinde că poate fi o portavoce a celor care în momentul de faţă sunt nemulţumiţi, dar cu siguranţă poate să adune toate aceste propuneri care vin din partea lor şi bineînţeles, în măsura în care le consideră oportune, cum a făcut cu aceste măsuri prevăzute în Ordonanţă, să facă şi cu propunerile care vin din zona pieţei de energie”.

Întrebat de ce nu e demisă conducerea ANRE, din moment ce nu este suficient de activă, Ionuţ Stroe a răspuns: ”Nu ştiu dacă această soluţie rezolvă probl ...citeste mai departe despre "Ce rezolvă schimbarea conducerii ANRE. Ionuț Stroe: ”A fost o prezenţă extrem de discretă, ca şi activitate, până acum”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 326 ori