Preturile petrolului au scazut marti cu peste 6%, din cauza temerilor privind pandemia de coronavirus

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 09:21
1368 citiri
Preturile petrolului au scazut marti cu peste 6%, din cauza temerilor privind pandemia de coronavirus
A scazut pretul petrolului FOTO Pixabay.com

Ingrijorarile provocate de noile masuri de combatere a pandemiei de COVID-19 si ritmul lent al vaccinarilor din Europa au dus la scaderi ale preturilor petrolului. Analizele arata ca acestea au scazut marti cu peste 6%.

Cotatia petrolului Brent a coborat cu 5,7%, la 60,94 dolari pe baril, iar in timpul tranzactiilor a atins un minim de 60,50 dolari pe baril, transmite Reuter.

Pretul petrolului West Texas Intermediate a scazut cu 5,8%, la 57,94 dolari pe baril, dupa un minim de 57,32 dolari pe baril.

Economia Elvetiei a inregistrat cea mai mare scadere din 1975. Redresarea e asteptata in acest an

Ambii indici au fost tranzactionati aproape de cel mai redus nivel atins dupa 9 februarie.

"Drumul catre redresarea cererii de petrol pare sa fie plin de obstacole, in timp ce lumea continua sa se lupte cu pandemia de Covid-19", a declarat Bjornar Tonhaugen, director pentru piete ale petrolului la firma Rystad Energy.

Extinderea restrictiilor din Europa sunt determinate de riscul producerii unui al treilea val al pandemiei de Covid-19 provocat de o noua varianta a coronavirusului.

Germania, cel mai mare consumator de petrol din Europa, a anuntat ca extinde restrictiile pana pe 18 aprilie.

Aproape o treime din Franta a intrat in carantina sambata, dupa cresterea numarului de cazuri de Covid-19 in Paris si parti din nordul Frantei.

Aprecierea dolarului are la randul ei un efect negativ asupra preturilor petrolului.

In data de 6 martie, preturile petrolului atinsesera cele mai ridicate niveluri din an.

Cotatia petrolului Brent a urcat cu 3,2%, la 68,84 dolari pe baril, iar in timpul tranzactiilor a atins cel mai ridicat nivel dupa ianuarie 2020.

Medic-sef la urgente, despre consecintele sinistre ale "miracolului Flavia Grosan": "Pacientul ajunge sa moara in 15 minute de la prezentarea la UPU"INTERVIU Psihiatrul Eugen Hriscu: "Traim un tsunami de afectiuni psihiatrice si psihologice. La Ministerul Sanatatii nu avem nici o initiativa"Cine este sefa Colegiului Medicilor Bihor, care a achitat-o pe doctorita Flavia Grosan: "Acest val imens de simpatie confirma ca tratamentele doamnei doctor sunt bune"Romprest a finantat o campanie mediatica de defaimare a lui Clotilde Armand. Dezvaluirea facuta de actionari ai companiei. "Poate asa se explica linsajul mediatic"Momente groaznice. Fosta iubita a lui Piturca, Vica Blochina, a lesinat la volan si a produs un accident ...citeste mai departe despre "Preturile petrolului au scazut marti cu peste 6%, din cauza temerilor privind pandemia de coronavirus" pe Ziare.com

Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii
Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii
Bursele europene au închis joi în scădere, deoarece investitorii au evaluat un indicator cheie al inflaţiei din SUA, pentru februarie, transmite CNBC. Indicele paneuropean Stoxx 600 a...
#petrol, #Baril, #scadere, #pandemie coronavirus , #Stiri Macroeconomie