Rusia, aproape de "junk": Tara lui Putin, din ce in ce mai riscanta pentru investitori

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 11:00
1099 citiri
Rusia, aproape de "junk": Tara lui Putin, din ce in ce mai riscanta pentru investitori

Agentia americana de rating Moody's a retrogradat Rusia, la finalul saptamanii trecute, tara condusa de Vladimir Putin ajungand periculos de aproape de categoria "junk", nerecomandata pentru investitii.

Decizia luata de aceasta institutie reprezinta o noua lovitura pentru Moscova, care se confrunta cu deprecierea rublei, prabusirea pretului petrolului, dar si cu sanctiuni impuse de Occident.

Moody's a retrogradat Rusia de la Baa1 la Baa2, astfel ca aceasta tara se afla la doar doua trepte deasupra categoriei "junk" - nerecomandata penru investitii, aminteste CNBC.

"Confruntarea militara din statul vecin si escaladarea sanctiunilor vor avea un impact negativ important asupra climatului investitional din Rusia", au aratat specialistii agentiei de rating.

De asemenea, Moody's a pastrat perspectiva negativa pentru tara condusa de Vladimir Putin, ceea ce inseamna ca ar putea urma o noua retrogradare in urmatoarele luni.

Rusia a primit o lovitura de la Moody's

Riscuri din ...citeste mai departe despre "Rusia, aproape de "junk": Tara lui Putin, din ce in ce mai riscanta pentru investitori" pe Ziare.com

#Rusia retrogradare Moodys, #efecte retrogradare Rusia, #probleme economie Rusia , #Stiri Macroeconomie