Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, locul 2 in UE la cresterea productiei industriale in luna octombrie

Romania, locul 2 in UE la cresterea productiei industriale in luna octombrie


Productia industriala in Uniunea Europeana (UE 28) a crescut cu 0,8% in octombrie 2014, comparativ cu luna similara din 2013, Romania numarandu-se printre statele unde productia industriala a inregistrat cele mai mari ritmuri anuale de crestere, potrivit datelor publicate vineri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Astfel, in luna octombrie, cele mai mari cresteri in ritm anual ale productiei industriale din UE au fost inregistrate in Irlanda (38,8%), Romania si Slovenia, ambele cu cate 3,9%, potrivit Agerpres.

Conform Eurostat, cresterea productiei industriale in UE a fost stimulata de majorarea productiei de bunuri de uz curent (2,8%), bunuri de folosinta indelungata (1,8%), bunuri de capital (1,7%) si bunuri intermediare (0,1%). Industria energetica a scazut cu 2,0%.

In luna octombrie 2014 comparativ cu luna septembrie 2014, productia industriala a inregistrat o crestere sub asteptari, de 0,1%, atat in Uniunea Europeana, cat si in zona euro. Cele mai mari ritmuri de crestere in UE s-au consemnat in Irlanda (9,0%), Lituania (5,0%) si Grecia (2,5%).

In cazul Romaniei, productia industriala a crescut cu 0,5% in octombrie 2014, comparativ cu luna precedenta. In ceea ce priveste principalele economii din zona euro, productia industriala a stagnat in Germania si a scazut in Franta, Spania si Italia.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica /INS/, in luna octombrie 2014, productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,5% fata de luna precedenta, in timp ce fata de luna corespunzatoare din anul 2013 a urcat cu 3,0%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1026 ori