Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANALIZA Promisiunile de miliarde facute de noua coalitie de guvernamant pentru Sanatate. Ce sanse sunt sa ajunga realitate

ANALIZA Promisiunile de miliarde facute de noua coalitie de guvernamant pentru Sanatate. Ce sanse sunt sa ajunga realitate

Incendiul de la Institutul "Matei Bals", la fel cum a fost si cel de la Spitalul Judetean Piatra Neamt, arata ca spitalele din Romania au standarde expirate, iar pericolul pentru pacienti este urias. Programul referitor la Sanatate al actualei coalitii de guvernamant este generos, dar foarte greu de implementat cu adevarat.

* 1.450 de centre medicale in mediul rural, din 2.000 necesare la nivel national, cu o valoare de 9,5 miliarde de lei;* 25 spitale judetene, cu o valoare de 2 miliarde lei - reabilitare;* 110 spitale municipale si orasenesti, cu o valoare de 4 miliarde lei - reabilitare;* 10 spitale, inclusiv maternitati, cu o valoare de 4 miliarde de lei - construire.* Continuarea derularii programului de consolidari si a altor lucrari de interventii pentru cladirile unitatilor sanitare, estimarile pentru perioada 2021-2024 fiind de 140.000.000 lei;* Dotarea unitatilor sanitare cu aparatura medicala, echipamente si mijloace de transport

sanitar specifice. Estimarile aferente acestui domeniu sunt de 1.250.933.000 lei pentru

perioada 2021-2024;

Asa arata o buna parte din promisiunile pe care coalitia de guvernare le-a promis Romaniei de anul acesta pana in 2024. Intre timp, pentru 2021, Guvernul inca nu a aprobat bugetul pentru anul in curs.

"Sistemul nostru de sanatate din Romania trebuie sa asigure servicii de sanatate la standarde europene pentru fiecare roman. Astfel, Guvernul va demara si implementa atat de necesara reforma a sistemului de sanatate care sa conduca la imbunatatirea sperantei de viata a romanilor, la cresterea calitatii vietii si la imbunatatirea accesului pacientilor la un sistem public de sanatate, modern si eficient", promite Guvernul.

O parte importanta a programului de guvernare va fi centrata pe cresterea ponderii si importantei preventiei, ca parte integrata din strategia nationala, se arata in programul de guvernare.

"Investitiile in infrastructura, aparatura, atragerea de fonduri europene, crearea capabilitatilor in zonele de risc, pregatirea capitalului uman si atragerea personalului sanitar in sistem, crearea facilitatilor optime pentru tratament si asigurarea medicatiei la standarde europene, precum si programe nationale tintite pentru cresterea calitatii vietii pacientilor sunt pilonii pe care se bazeaza programul de guvernare in domeniul sanatatii", spun oficialii.

Pacientul in centrul atentiei, pe hartie

"Obiectivele noastre vizeaza situarea pacientului in centrul sistemului de sanatate si asigura ...citeste mai departe despre "ANALIZA Promisiunile de miliarde facute de noua coalitie de guvernamant pentru Sanatate. Ce sanse sunt sa ajunga realitate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 375 ori