Cine a vazut rectificarea bugetara? Nici macar institutiile care trebuie sa emita avizele obligatorii pana luni

Vineri, 02 August 2019, ora 13:57
1020 citiri
Cine a vazut rectificarea bugetara? Nici macar institutiile care trebuie sa emita avizele obligatorii pana luni
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul va adopta rectificarea bugetara in sedinta de luni, a dat asigurari ministrul de Finante Eugen Teodorovici. Si tot el a promis ca proiectul va fi pus in dezbatere publica pe site "astazi (miercuri - n.red.), hai sa spun cel tarziu poate maine (joi - n.red.) dimineata la prima ora".

Au mai ramas trei zile pana la adoptarea rectificarii bugetare, dintre care doua sunt zile de weekend, iar proiectul nu a fost publicat nici pana la aceasta ora pe site-ul Ministerului de Finante.

Mai mult, documentul nu a ajuns inca nici la institutiile care trebuie sa emita avizele obligatorii: Consiliul Economic si Social si Consiliul Fiscal.

Asadar, rectificarea bugetara, asteptata cu mare interes de institutii cheie ale statului, care au nevoie sa stie cum isi vor planifica bugetul pentru perioada ce a mai ramas din acest an, reprezinta momentan o necunoscuta.

Au aparut pana acum doar informatii pe surse, potrivit carora Guvernul taie bani de la Sanatate, Educatie si Transporturi si da in plus la SRI si Presedintie.

Initial, ministrul Teodorovici a spus ca rectificarea bugetara va fi gata pana pe 31 iulie. Ulterior, a amanat termenul dand vina pe CSAT, care a avut sedinta "putin mai intarziata".

"Sedinta CSAT a fost putin mai intarziata, nu comentez de ce, fapt pentru care, implicit, s-a amanat si data la care aceasta rectificare va fi pe masa Guvernului. Data planificata este 5 august, adica luni. Luni va fi aprobata - asta este planificarea noastra", a spus Teodorovici.

Nu se stie insa daca planificarea va fi respectata, tinand cont ca rectificarea a obtinut pana acum doar un singur aviz din cele trei obligatorii, cel de la CSAT.

Pentru ca rectificarea bugetara sa ajunga pe masa Guvernului trebuie sa primeasca trei avize obligatorii: de la CSAT, pentru institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale, de la Consiliul Economic si Social (CES) si de la Consiliul Fiscal.

Citeste mai departe despre "Cine a vazut rectificarea bugetara? Nici macar institutiile care trebuie sa emita avizele obligatorii pana luni" pe Ziare.com

#rectificare bugetara , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  5. Industria de bunăstare prinde avânt în România. Un trend cunoscut ascunde nereguli imense
  6. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  7. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”
  8. Un nou glonț tras de Bruxelles în piciorul economiei europene? Marii producători de automobile trag semnalul de alarmă
  9. Începe haosul! Se închide traficul de pe Valea Oltului. Care sunt rutele ocolitoare și variantele cu trenul
  10. Bucureștiul va avea un drum expres: "Era o stradă îngustă din pământ, plină de gropi și noroaie." Cum arată acum Valea Largă, din Sectorul 6 VIDEO