Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Obiectivul Finantelor pentru decembrie: Imprumut de 3,1 mld lei de la banci

Obiectivul Finantelor pentru decembrie: Imprumut de 3,1 mld lei de la banci


Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute 3,1 miliarde lei de la banci in luna decembrie, prin opt emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit prospectelor de emisiune publicate pe site-ul MFP.

Prima licitatie a fost programata luni, 3 decembrie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount in valoare de 500 milioane de lei si scadenta la un an, iar a doua joi, 6 decembrie, pentru doua emisiuni de obligatiuni benchmark - una de 100 milioane lei, pe 15 ani, iar a doua de 400 milioane lei, pe doi ani, urmate pe 10 decembrie de o emisiune de certificate pe un an, de 500 milioane de lei.

In data de 13 decembrie va fi organizata licitatie pentru doua emisiuni de obligatiuni, prima in suma de 200 milioane lei si scadenta la cinci ani, si a doua de 400 milioane lei si scadenta la doi ani.

Patru zile mai tarziu va fi organizata o licitatie pentru certificate cu discount, in valoare de 700 milioane de lei si scadenta la un an.

Ultima licitatie din decembrie este fixata pe data de 20, pentru obligatiuni cu scadenta la trei ani, in valoare de 300 milioane de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1163 ori