Ministrul Finantelor: Romania va solicita un nou acord cu FMI in cursul acestui an

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 15:03
986 citiri
Ministrul Finantelor: Romania va solicita un nou acord cu FMI in cursul acestui an
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania va solicita in mod oficial incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International (FMI) in cursul acestui an, iar negocierile se vor concentra mai degraba pe implementarea reformelor structurale decat pe deficitul bugetar, a declarat marti ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Economia romaneasca a fost sustinuta de mai multe acorduri convenite cu FMI si Comisia Europeana dupa 2009, ultimul expirand in luna septembrie a acestui an, transmite Reuters.

"Cu siguranta vom solicita in mod oficial FMI, in cursul acestui an, sa demaram negocierile pentru un nou acord. Un acord cu FMI poate fi incheiat si fara participarea Comisiei Europene, acestea sunt acorduri diferite", a explicat Eugen Teodorovici.

Incepand de azi Romania nu mai are acord cu FMI. Ce urmeaza?

Ministrul Finantelor a mai spus ca, in prezent, deficitul bugetar preconizat pentru 2016 este de 2,1% din PIB, daca nu sunt luate in calcul majorarile de salarii planificate in sectorul public. Chiar daca ...citeste mai departe despre "Ministrul Finantelor: Romania va solicita un nou acord cu FMI in cursul acestui an" pe Ziare.com

#Romania acord FMI, #Teodorovici acord FMI , #Stiri Macroeconomie