Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Economiei vrea sa dea ajutoare de stat de 126 milioane lei pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive

Ministerul Economiei vrea sa dea ajutoare de stat de 126 milioane lei pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive
Ministerul Economiei vrea sa majoreze la 67,37 milioane lei ajutorul de stat pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara si sa acorde un alt ajutor de stat de 58,62 milioane lei pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din cadrul Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului, arata doua proiecte de Hotarare publicate in dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, consultate de News.ro.

"Apare necesitatea modificarii Hotararii de Guvern nr. 223/2019 privind aprobarea acordarii ajutorului de stat pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive din cadrul societatii Complexul Energetic Hunedoara pentru anul 2019, in sensul majorarii ajutorului de stat cu suma de 6,737 milioane lei, de la suma de 60,635 milioane lei la suma de 67,372 milioane lei, in urmatoarea structura: costuri cu platile compensatorii acordate angajatilor care isi pierd locul de munca - 2,046 milioane lei; costuri de reconversie profesionala - 520.000 lei; costuri de inchidere subterana - 64,806 milioane lei", arata nota de fundamentare privitoare la proiectul legat de Complexul Energetic Hunedoara.

In ceea ce priveste ajutorul de stat propus pentru pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive din cadrul Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului, acesta se ridica la 58,62 milioane lei.

"Astfel, pentru acoperirea costurilor exceptionale se acorda un ajutor de stat in suma de 58.628 mii lei, cu urmatoarea structura: costuri cu platile compensatorii acordate angajatilor care isi pierd locul de munca - 11,346 milioane lei; costuri cu reconversia profesionala - 500.000 lei; costuri pentru acoperirea consumului de energie electrica si a contravalorii carbunelui pentru salariati - 3,682 milioane lei; costuri in legatura cu punerea in siguranta a subteranului, respectiv inchiderea lucrarilor subterane si de legatura cu suprafata - 43,1 milioane lei", arata cel de-al doilea proiect de act normativ.

Sumele sunt suportate din bugetul ministerului.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 13 noiembrie, OUG pentru aplicarea unor masuri de protectie sociala acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective din cadrul operatorilor economici pentru care s-au adoptat planuri de disponibilizare in perioada 2019-2024, care vizeaza persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare de Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului S.A. si ...citeste mai departe despre "Ministerul Economiei vrea sa dea ajutoare de stat de 126 milioane lei pentru inchiderea minelor de carbune necompetitive" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 912 ori
Citeste mai multe despreajutor stat mine