Măsura luată de Amazon în urma vânzărilor slabe. Criticile aduse de Comisia Europeană

Luni, 18 Iulie 2022, ora 08:24
547 citiri
Măsura luată de Amazon în urma vânzărilor slabe. Criticile aduse de Comisia Europeană
Amazon a spus că nu s-a gândit niciodată să închidă afacerea sub marcă privată FOTO Pixabay

Produsele vandute sub marca proprie de catre Amazon.com au inregistrat performante slabe, potrivit unor persoane din companie, citate de Wall Street Journal.

Compania a discutat posibilitatea de a renunta in totalitate la afacerea sub marca privata, pentru a reduce presiunea legata de reglementari, potrivit WSJ.

Cu toate acestea, Amazon a spus ca nu s-a gandit niciodata sa inchida afacerea sub marca privata.

"Continuam sa investim in acest domeniu, asa cum au facut de zeci de ani multi dintre concurenti nostri din sectorul de retail si care continua sa o faca si astazi", a spus purtatorul de cuvant al Amazon.

Vanzarile dezamagitoare pentru multe dintre articolele marcii proprii au determinat partial decizia de a le reduce, se arata in articolul WSJ.

In ultimele sase luni, conducerea Amazon a instruit, de asemenea, echipa sa de la divizia de retail sub marca proprie sa reduca lista de articole si sa nu mai repete comenzile pentru multe dintre ele, discutand totodata despre reducerea sortimentului sau sub marca proprie in Statele Unite cu mai mult de jumatate.

Decizia a fost luata dupa o evaluare a afacerii de catre Dave Clark, un director vechi al Amazon, care a preluat functia de sef al afacerii globale de consumatori in ianuarie 2021.

Afacerea companiei sub marca proprie a starnit controverse, Comisia Europeana acuzand Amazon, in 2020, ca isi foloseste dimensiunea, puterea si datele pentru a-si promova propriile produse si pentru a obtine un avantaj nedrept fata de comerciantii rivali care folosesc si platforma sa.

Gigantul american de vanzari cu amanuntul online s-a oferit acum sa se abtina de la utilizarea datelor vanzatorilor pentru propria afacere de vanzare cu amanuntul si pentru produsele sale sub marca privata. ...citeste mai departe despre "Masura luata de Amazon in urma vanzarilor slabe. Criticile aduse de Comisia Europeana" pe Ziare.com

#amazon, #vanzari, #slabe, #masuri, #marca , #Stiri Macroeconomie