Marea Britanie vrea sa reduca impozitul pe profit pentru a-si pastra investitorii care ameninta ca pleaca in alte tari UE

Luni, 04 Iulie 2016, ora 10:50
886 citiri
Marea Britanie vrea sa reduca impozitul pe profit pentru a-si pastra investitorii care ameninta ca pleaca in alte tari UE
Foto: Ziare.com

Dupa ce britanicii au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, Regatul Unit incearca sa mentina interesul investitorilor straini, mai ales ca unele mari companii au anuntat deja ca vor sa-si retraga afacerile din Marea Britanie.

Astfel, George Osborne, ministrul de Finante al Marii Britanii, a declarat ca vrea sa reduca impozitul pe profit la mai putin de 15%, urmand sa fie cel mai scazut dintre marile economii. In prezent, acesta este de 20%.

"Trebuie sa ne concentram pe viitor si sa profitam din plin de situatia actuala", a declarat Osborne intr-un interviu pentru Financial Times, precizand ca vrea sa creeze in Marea Britanie o "economie super-competitiva".

Potrivit ministrului britanic de Finante, prin reducerea impozitului pe profit, Marea Britanie va demonstra ca tara sa este "deschisa pentru mediul de afaceri".

Daca masura va fi aplicata, taxa din Marea Britanie va fi apropiata de cea din Irlanda, unde impozitul pe profit este de 12,5%.

Acest lucru ar putea insa ...citeste mai departe despre "Marea Britanie vrea sa reduca impozitul pe profit pentru a-si pastra investitorii care ameninta ca pleaca in alte tari UE" pe Ziare.com

#Marea Britanie impozit profit, #Marea Britanie investitori straini , #Stiri Macroeconomie