Centura de sud a Timișoarei are un nou antreprenor. Licitația, câștigată de cea mai mare companie de construcții din România

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 17:08
464 citiri
Centura de sud a Timișoarei are un nou antreprenor. Licitația, câștigată de cea mai mare companie de construcții din România
Centura de sud a Timișoarei FOTO infrapress.ro

Câştigătorul licitaţiei pentru finalizarea construcţiei Variantei Ocolitoare Timişoara Sud, aflată la un stadiu fizic al lucrărilor de peste 58%, este asocierea SA&PE Construct SRL (lider de asociere) - Spedition UMB - Tehnostrade SRL.

"A fost desemnat astăzi câştigătorul licitaţiei pentru finalizarea construcţiei Variantei Ocolitoare Timişoara Sud! După semnarea contractului, constructorul român va avea la dispoziţie 383,84 milioane de lei şi 12 luni pentru finalizarea lucrărilor", a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

În decembrie 2022, la momentul rezilierii contractului anterior cu un constructor italian, stadiul fizic al lucrărilor era de 58,26%, a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, procedura pentru semnarea acestui nou contract (finanţat prin Programul Transporturi) poate începe peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a scris, tot pe Facebook, că asocierea SA&PE Construct SRL (lider de asociere) - Spedition UMB - Tehnostrade SRL a fost desemnată câştigătoarea acestui contract.

"Este un pas important pentru construcţia celor 26 de km ai Variantei Ocolitoare Timişoara Sud, care la momentul rezilierii contractului anterior (cu firma italiană Tirenna Scavi) înregistra un progres fizic de 58,26%", a precizat, pe Facebook, directorul general al CNAIR.

UMB Spedition este cea mai mare companie de construcții de drumuri din România. ...citeste mai departe despre "Centura de sud a Timișoarei are un nou antreprenor. Licitația, câștigată de cea mai mare companie de construcții din România" pe Ziare.com

#licitatie, #ocolitoare, #Timisoara, #constructor , #Stiri Macroeconomie