Lazea (BNR): Romania nu poate adera la zona euro daca oamenii nu inteleg ce citesc

Joi, 26 Februarie 2015, ora 16:46
1486 citiri
Lazea (BNR): Romania nu poate adera la zona euro daca oamenii nu inteleg ce citesc

Educatia ar trebui sa reprezinte piatra de temelie pentru dezvoltarea Romaniei, in perspectiva aderarii la zona euro, pentru ca nu poti adera la euro cu oameni care nu inteleg ce citesc, sustine economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Valentin Lazea.

In acest sens, el are trei propuneri care vizeaza inlocuirea sistemului de meditatii private cu meditatii publice, rezervarea unui numar de locuri in universitati pentru studentii de la sate si un invatamant superior cu studenti prezenti la cursuri.

"Piatra de temelie de unde trebuie inceputa toata discutia asta este educatia. Sistemul de educatie este intr-o mare problema. Am propus trei lucruri. Sa se desfiinteze sistemul meditatiilor particulare, unde numai cei care au bani pot sa isi instruiasca copiii in ore suplimentare, iar aceiasi profesori pot sa dea meditatii in scoala, dupa ore si sa fie platiti de primarie.

Primariile sa construiasca mai putine borduri in fiecare an si sa aloce o parte din banii ...citeste mai departe despre "Lazea (BNR): Romania nu poate adera la zona euro daca oamenii nu inteleg ce citesc" pe Ziare.com

#Romania aderare zona euro, #romani educatie financiara, #BNR educatie financiara , #Stiri Macroeconomie