La ce serveste cresterea economica?

Vineri, 08 Ianuarie 2016, ora 07:37
1283 citiri
La ce serveste cresterea economica?

Ne mandrim cu o crestere economica record european in 2015. Ne mandrim si mai mult dupa ce ultimul raport al Bancii Mondiale ne suplimenteaza acest ritm si ne prognozeaza o crestere importanta si in 2016.

Oare chiar ar trebui sa ne mandrim? Ne serveste la ceva aceasta crestere? Cred ca este cazul sa ne trezim la realitate si sa analizam nepoliticianist recordul de crestere pe care Romania l-a inregistrat anul trecut si pe care s-ar putea sa-l inregistreze si in acest an.

Analiza corecta a cresterii economice, asa dupa cum se face in tarile dezvoltate, pleaca de la scopul pe care il are procesul cresterii economiei prin indicatorul PIB. Acest scop este transformarea cresterii economice in dezvoltare economica, adica transformarea surplusului de valoare intr-un potential mai mare de satisfacere a nevoilor populatiei.

Preluarea ad literam a cifrei de crestere fara analiza efectelor materiale, educationale, culturale, ambientale etc. pe care aceasta cifra statistica le are asupra ...citeste mai departe despre "La ce serveste cresterea economica?" pe Ziare.com

#Romania crestere economica, #raport Banca Mondiala crestere economica , #Stiri Macroeconomie