Isarescu: Stimularea consumului a creat mai degraba locuri de munca in alte tari

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 18:19
1285 citiri
Isarescu: Stimularea consumului a creat mai degraba locuri de munca in alte tari
Foto: BNR.ro

Romania inregistreaza crestere economica insa, prin stimularea cererii si a consumului, a creat mai degraba locuri de munca in alte tari, avand in vedere ca cererea a fost satisfacuta preponderent prin importuri, care cresc mult mai rapid decat exporturile, sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

"In Romania, avem crestere economica, nu avem deflatie, in pofida plasarii indicelui anual in teritoriu negativ, iar din perspectiva politicii monetare ne-am pastrat marja de manevra: dispunem de toate instrumentele - dobanda, coridorul, reglarea lichiditatii, rezervele minime obligatorii. Cu toate acestea vedem ca stimularea cererii si a consumului a creat mai degraba locuri de munca in alte tari.

In acest moment importurile cresc mult mai rapid decat exporturile, cererea se duce in importuri, desi ar fi fost mai bine daca ea ar fi fost stimulata prin cresterea productiei interne. Nu suntem impotriva stimulentelor, dar este imperios necesar ca acestea sa ...citeste mai departe despre "Isarescu: Stimularea consumului a creat mai degraba locuri de munca in alte tari" pe Ziare.com

#BNR crestere consum locuri munca, #BNR consum locuri munca , #Stiri Macroeconomie