Iohannis, mesaj despre relatiile cu Germania: Ar trebui sa devina o prioritate...

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 13:03
1175 citiri
Iohannis, mesaj despre relatiile cu Germania: Ar trebui sa devina o prioritate...
Foto: Presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis a reamintit ca Germania este principalul partener comercial al tarii noastre si a mentionat ca noul model de dezvoltare economica al Romaniei poate fi inspirat dupa cel adoptat de Berlin.

"Germania este principalul partener comercial al Romaniei. Relatiile bilaterale au cunoscut, in ultimii ani, o dezvoltare semnificativa. In anul 2014, pentru prima data, exporturile Romaniei pe piata Germaniei s-au ridicat la peste 10 miliarde euro, iar comertul bilateral a depasit 20 de miliarde de euro. Asadar, circa 20% din comertul exterior al Romaniei are ca partener Germania.

In acelasi timp, este un semn bun, de ameliorare a competitivitatii, faptul ca peste trei sferturi din exporturile romanesti adresate pietei germane sunt produse cu valoare adaugata superioara.

Cu toate acestea, comertul bilateral are inca multe avantaje comparative care pot fi valorificate. Exporturile provenite din Romania reprezinta doar 1% din totalul importurilor germane (comparativ ...citeste mai departe despre "Iohannis, mesaj despre relatiile cu Germania: Ar trebui sa devina o prioritate..." pe Ziare.com

#Iohannis comert Germania, #Iohannis model economic Germania, #Iohannis investitii germane , #Stiri Macroeconomie