Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresc business-urile cu păcănele și saloane de înfrumusețare. Agențiile de turism raportează scăderi ale afacerilor

Cresc business-urile cu păcănele și saloane de înfrumusețare. Agențiile de turism raportează scăderi ale afacerilor

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele cinci luni din acest an a înregistrat o cifră de afaceri cu 27,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2020, potrivit datelor publicate, joi, 15 iulie, de Institutul Naţional de Statistică (I.N.S).

Cifrele au fost influenţate de creşterea cifrei de afaceri la: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+59,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+33,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+25,8%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,9%). Scăderi au înregistrat activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,5%).

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 mai 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 20,0% mai mare comparativ cu perioada similară din 2020.

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în primele 5 luni cu peste 40%

Tot datele INS arată că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 40,9%, în aceeasi perioadă analizată (1 ianuarie-31 mai 2021), faţă de perioada similară din anul anterior, iar volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat, ca serie brută, cu 27,6%.

Influența vine din creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+59,0%), comerţul cu autovehicule (+51,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+31,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+20,7%).

În perioada 1 ianuarie -31 mai 2021 comparativ cu perioada similară din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 36,5%.

Lucrarile de constructii au crescut cu 5,5% in primele cinci luni ale anului

De asemenea, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 5,5%, în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, ca serie brută, în timp ce, în funcţie de de numărul de zile lucrătoare şi de sezon ...citeste mai departe despre "Cresc business-urile cu păcănele și saloane de înfrumusețare. Agențiile de turism raportează scăderi ale afacerilor" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 640 ori