In sfarsit, un acord pentru Grecia: Tsipras, schimbare radicala de atitudine

Luni, 13 Iulie 2015, ora 12:53
870 citiri

La Bruxelles s-a ajuns la un consens privind planul de salvare a Greciei. Premierul elen, Alexis Tsipras, care a acceptat masuri extrem de aspre, si-a schimbat la 180 de grade atitudinea.

Daca pana in urma cu o saptamana spunea "nu" categoric austeritatii si a organizat chiar si un referendum la care i-a indemnat pe greci sa respinga masurile impuse de creditorii internationali, prim-ministrul elen este acum de parere ca Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu, potrivit The Guardian.

Acord pentru Grecia, dar pericolul nu a trecut

"Acordul este dificil, dar am evitat continuarea retragerilor activelor in strainatate. Am evitat un plan de strangulare financiara si de prabusire a sistemului bancar. In aceasta batalie dura, am reusit sa obtinem restructurarea datoriilor", le-a spus Tsipras reporterilor, dupa summit-ul maraton de la Bruxelles.

Citeste toate stirile despre criza din Grecia

Grecia si creditorii internationali au ajuns, in ...citeste mai departe despre "In sfarsit, un acord pentru Grecia: Tsipras, schimbare radicala de atitudine" pe Ziare.com

#Tsipras reactie acord Grecia, #Tsipras Grecia salvare datorii, #criza datorii Grecia , #Stiri Macroeconomie