Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IMM-urile din productie, ajutoare de stat de 100.000 de euro din 2015

IMM-urile din productie, ajutoare de stat de 100.000 de euro din 2015


Firmele mici si mijlocii din domeniul productiei ar putea beneficia de o schema de minimis de maxim 100.000 de euro, printr-un program pe care Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism vrea sa-l implementeze in perioada 2015-2017, cu un buget de 250 milioane de euro.

"Acest program (Programul multianual pentru micro industrializare) este o propunere si se transpune prin implementarea unei scheme de minimis pentru sustinerea investitiilor in sectoarele economice productive, respectiv productia alimentara, productia de mobila, imbracaminte si incaltaminte, productia de sticla si materiale de constructie, fabricarea de constructii metalice, industria auto, fabricarea de echipamente, inclusiv IT si realizare soft etc., in vederea cresterii volumului de activitate si a competivitatii IMM-urilor din aceste sectoare", se arata intr-un comunicat al Departamentului, potrivit Mediafax.

Cu ajutorul acestei scheme de minimis se are in vedere sustinerea unui numar aproximativ de 830 de firme mici si mijlocii pe an printr-o subventie de maximum 100.000 euro si totodata crearea unui numar de aproximativ 2.500 noi locuri de munca anual, in urma investitiilor efectuate de companiile beneficiare ale schemei.

Bugetul alocat programului este de 250 de milioane de euro pentru perioada 2015-2017.

Propunerea de program a fost transmisa Comisiei Europene, ca raspuns la solicitarea forului european pentru planul de investitii european (planul de investitii Juncker).

Planul de investitii al presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker isi propune sa combine resursele de care dispune UE si schimbarile reglementarilor pentru a incuraja investitiile private.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat la finele lunii noiembrie crearea unui fond in valoare de 315 miliarde de euro, destinat sprijinirii investitiilor in Uniunea Europeana.

Resursele financiare necesare pentru programul lui Juncker vor fi mobilizate din bugetul european deja existent si de Banca Europeana pentru Investitii, care va contribui cu 21 de miliarde de euro ca garantii..

Fondul in valoare de 21 de miliarde de euro care va fi administrat de BEI este destinat acoperirii riscurilor presupuse de initierea unor proiecte impreuna cu investitorii privati si este prognozat sa aiba un impact de 15 ori mai mare decat valoarea sa initiala in urmatorii trei ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1252 ori
Citeste mai multe despreIMM productie ajutoare IMM productie