Grecia, campioana la reducerea datoriei: Cum s-a descurcat Romania

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 15:32
1200 citiri
Grecia, campioana la reducerea datoriei: Cum s-a descurcat Romania

Romania se afla pe locul al patrulea loc in randul statelor din Uniunea Europeana, in functie de scaderea procentuala a datoriei guvernamentale. Pe primul loc in acest clasament se afla Grecia.

Datoria guvernamentala a Romaniei se situa, la finele primului trimestru al acestui an, la 259,831 miliarde lei, sau 38,4% din produsul intern brut (PIB), in scadere cu 1,4 puncte procentuale fata de nivelul de 265,391 miliarde lei, sau 39,8% din PIB, cat era in ultimul trimestru din 2014, potrivit unui raport publicat, miercuri, de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Situatia la nivelul UE

Comparativ cu trimestrul patru din 2014, un numar de 15 state membre UE au inregistrat o crestere a datoriei guvernamentale ca raport din PIB in primul trimestru al acestui an, in timp ce in 12 state membre (inclusiv in Romania) datoria guvernamentala a coborat.

Scaderi mai mari decat in tara noastra s-au inregistrat doar in Grecia (cu 8,3 ...citeste mai departe despre "Grecia, campioana la reducerea datoriei: Cum s-a descurcat Romania" pe Ziare.com

#datorii state UE, #datorii tari UE, #datorii Grecia , #Stiri Macroeconomie