Gradinar de oras Ascuns intr-o zona salbatica din Titan, un model pentru un Bucuresti sanatos

Marti, 05 August 2014, ora 10:56
1217 citiri
Gradinar de oras Ascuns intr-o zona salbatica din Titan, un model pentru un Bucuresti sanatos
Foto: Facebook/Gradina din Gura Siriului

Viata la oras devine uneori sufocanta - inconjurati de betoane dogoritoare, santiere asurzitoare, praf si gunoaie, dorinta de evadare in natura este aproape de nestapanit.

Exista insa oameni care reusesc sa-si implineasca aceasta aspiratie in armonie cu traiul lor obisnuit, transformand bucati de pamant din apropierea lor in adevarate oaze urbane. Sunt gradinarii de oras - pasionati de natura, avizi de gustul roadelor curate, dornici sa faca lumea din jur un loc mai verde.

In spatele unui hipermarket din Bucuresti, intr-o salbaticie posibila prin absenta interesului vreunui investitor pentru zona, se desfasoara un experiment inedit pentru oras: o gradina de permacultura.

Ziare.com a scris mai multe despre permacultura, acel model agricol ecologic realizat cu grija fata de sol, cu economie de resurse, prin imitarea proceselor existente in natura, ce poate fi aplicat in orice loc in care ne desfasuram activitatea, aici: Un nou tip de agricultura ia avant in Romania: fara sapat ...citeste mai departe despre "Gradinar de oras Ascuns intr-o zona salbatica din Titan, un model pentru un Bucuresti sanatos" pe Ziare.com

#gradina Bucuresti, #legume Bucuresti , #Stiri Macroeconomie