FMI trage un semnal de alarma: cresterea salariului minim in Romania, prea rapida

Marti, 14 Iunie 2016, ora 19:43
956 citiri
FMI trage un semnal de alarma: cresterea salariului minim in Romania, prea rapida
Foto: Ziare.com

FMI trage un semnal de alarma: salariului minim in Romania a crescut mai rapida decat productivitatea muncii. Ca efect, scade competitivitatea firmelor, sunt descurajate investitiile si angajatii nu sunt incurajati sa se perfectioneze.

si are ca efect scaderea competitivitatii firmelor, descurajarea investitiilor si a angajatilor in a se perfectiona, sustine reprezentantul rezident al Fondului Monetar International pentru Romania si Bulgaria, Alejandro Hajdenberg, potrivit Agerpres.

"Cresterea salariului minim are ca efect scaderea competitivitatii externe, descurajarea investitiilor straine, iar ecartul dintre cei care castiga salariul minim si ceilalti salariati se ingusteaza, fapt care poate descuraja angajatii sa faca eforturi progresiv, daca apreciaza ca munca lor nu merita facuta, din cauza diferentei mici de salarii.

Practic, nu castigi mai mult daca studiezi mai mult sau investesti mai mult, lucru care descurajeaza efortul de a excela", a explicat marti Alejandro ...citeste mai departe despre "FMI trage un semnal de alarma: cresterea salariului minim in Romania, prea rapida" pe Ziare.com

#FMI crestere salariu minim, #Romania FMI crestere salariu, #FMI crestere salariu Romania , #Stiri Macroeconomie