Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI critica scaderea taxelor: Amanati masurile de stimulare a consumului si investiti in sanatate si educatie

FMI critica scaderea taxelor: Amanati masurile de stimulare a consumului si investiti in sanatate si educatie
Fondul Monetar International (FMI) considera ca un nivel al deficitului bugetar de doar 2,5% din produsul intern brut (PIB) in acest an, comparativ cu 3%, nivelul prevazut in buget, ar reduce vulnerabilitatile Romaniei si ar crea premisele pentru revenirea dezechilibrului bugetar spre un nivel considerat optim in urmatorii ani, a declarat, luni, seful misiunii FMI in Romania, Reza Baqir.

Reprezentantul institutiei internationale a facut mai multe comentarii si in legatura cu politica fiscala a guvernului din acest an. Astfel, noul Cod Fiscal, care a redus mai multe taxe importante de la inceputul acestui an, ofera un stimul intr-un moment in care economia era oricum pe o tendinta de crestere, considera expertii FMI.

FMI, in Romania: Legea darii in plata poate periclita dreptul la proprietate. Exista solutii mai bune

"Cand se realizeaza economii in finantele publice, daca traiectoria datoriei publice este descendenta se pot face economii, bune pentru momentele de criza. Se pot ...citeste mai departe despre "FMI critica scaderea taxelor: Amanati masurile de stimulare a consumului si investiti in sanatate si educatie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1329 ori