Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine va face studiul de fezabilitate al primului drum expres care va lega Capitala cu A0. ”Termenul este de 12 luni de la semnarea contractului”

Cine va face studiul de fezabilitate al primului drum expres care va lega Capitala cu A0. ”Termenul este de 12 luni de la semnarea contractului”

Primarul Capitalei a anunțat joi, 12 ianuarie, că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea studiului de fezabilitate a DR 1 - Vest Expres. Este vorba despre artera care va lega două localități importante din Ilfov de București.

”S-a făcut un pas important pentru proiectul celor 10 drumuri radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București a desemnat câștigătorul procedurii de achiziție pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent Drumului Radial 1-Vest Expres (DR1), care va lega direct localitățile Domnești și Ciorogârla de Capitală.

Ca urmare a evaluării ofertelor, a întrunit punctajul cel mai mare asocierea Explan SRL (lider) - Geologic Site SRL - DP Consult SRL, cu o valoare de 12.639.864 lei fără TVA. Termenul pentru elaborarea documentului este de 12 luni de la semnarea contractului.

Drumul Radial 1-Vest Expres va avea o lungime de aproximativ 9 km și va conecta Bulevardul Timișoara cu centura Capitalei și viitoarea Autostradă A0.

Acesta va avea caracteristicile unei autostrăzi sau a unui drum expres, cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens, piste pentru biciclete și trotuare. În urma studiul de fezabilitate, se va stabili care dintre cele 3 variante de aliniament stradal este cea potrivită, cu lățimea de 21 m, de 28 m sau de 32 m.

Pentru alte 3 drumuri radiale, s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurilor de licitație și se află în acest moment în diferite stadii de evaluare, după cum urmează:

Drumul Radial 4 (DR 4 – Nord Expres) - va avea o lungime de aproximativ 11,5 km și va face legătura între localitatea Corbeanca și Municipiul București – etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

Drumul Radial 9 (DR 9 Sud Expres) - va avea o lungime de aproximativ 13 km și va face legătura între localitatea Vidra şi Municipiul Bucuresti – etapa de evaluare a ofertelor tehnice.

Drumul Radial 10 - Măgurele Expres (DR 10) - va avea o lungime de aproximativ 11 km și va face legătura între Municipiul București și orașul Măgurele – etapa de evaluare a documentelor DUAE (Document Unic de Achiziție European)”, a spus Nicușor Dan.

Ce se întâmplă cu celelalte drumuri radiale

”În ceea ce privește celelalte drumuri radiale, se lucrează la analizele de favorabilitate. Acestea vor face legătura între Capitală și ...citeste mai departe despre "Cine va face studiul de fezabilitate al primului drum expres care va lega Capitala cu A0. ”Termenul este de 12 luni de la semnarea contractului”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 407 ori