Firea versus Timisoara: E orasul de pe Bega o regiune defavorizata, cum sustine primarul Capitalei?

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 14:17
868 citiri
Firea versus Timisoara: E orasul de pe Bega o regiune defavorizata, cum sustine primarul Capitalei?
Foto: Arhiva Ziare.com

Timisoara a fost desemnata Capitala Culturala Europeana a anului 2021 si a castigat cursa in fata altor orase din Romania, anume Bucuresti, Cluj-Napoca si Baia-Mare. Pentru primarul Capitalei, rezultatul nu a fost o surpriza, in conditiile in care UE "sprijina de obicei regiunile mai defavorizate". Dar este oare si cazul orasului din vestul tarii?

Castigatorul este ales de un juriu international delegat al Uniunii Europene, in baza proiectelor depuse de fiecare comunitate in parte.

Timisoara a candidat sub sloganul "Lumineaza orasul prin tine!", iar programul sau cultural a fost structurat sub forma unei calatorii, cu "statii-program/proiect" si trasee pe si de-a lungul canalului Bega, care conecteaza idei, oameni si locuri.

In 2021 vor mai fi doua orase care vor imparti titlul de Capitala Culturala Europeana, din Serbia sau Muntenegru, respectiv Grecia.

Dar cum au stat lucrurile in cadrul competitiei interne?

Ei bine, primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca se ...citeste mai departe despre "Firea versus Timisoara: E orasul de pe Bega o regiune defavorizata, cum sustine primarul Capitalei?" pe Ziare.com

#economie Timisoara, #comparatie economie Bucuresti Timisoara , #Stiri Macroeconomie