Europa e gata sa treaca Rubiconul

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 08:33
1302 citiri
Europa e gata sa treaca Rubiconul

Lumea financiara si-a pus mari sperante in data de 22 ianuarie 2015, cand este de asteptat ca presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), italianul Mario Draghi, sa anunte oficial trecerea la relaxarea cantitativa pe scara larga (QE) prin cumparare masiva de obligatiuni suverane.

Pentru Europa, acest moment marcheaza o adevarata trecere a Rubiconului (expresie ce inseamna a depasi un punct fara intoarcere; se refera la traversarea raului cu acelasi nume din Italia de catre Iulius Cezar, in anul 49 i.Hr., lucru ce a fost considerat o declaratie de razboi - n.red.).

El are loc in contextul in care BCE a ezitat mai bine de cinci ani sa faca acest pas, pe care alte banci centrale importante inca nici acum nu se hotarasc sa-l faca, se arata intr-o analiza Project Syndicate.

Tiparirea de bani pentru achizitia de obligatiuni guvernamentale, operatiune cunoscuta sub numele de relaxare cantitativa (quantitative easing - QE, in engleza), este vazuta ca unul dintre ultimele instrumente ...citeste mai departe despre "Europa e gata sa treaca Rubiconul" pe Ziare.com

#Europa relaxare cantitativa, #masuri Draghi Europa, #masuri zona euro , #Stiri Macroeconomie