Erdogan, la CCIR: Valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si Turcia trebuie sa atinga 10 miliarde de dolari

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 09:16
1452 citiri
Erdogan, la CCIR: Valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si Turcia trebuie sa atinga 10 miliarde de dolari
Foto: gov.ro

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a participat miercuri la Forumul de afaceri Romania - Turcia, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), unde s-a intalnit cu premierul Victor Ponta, cu presedintele CCIR, Mihai Daraban, precum si cu o serie de investitori din cele doua tari.

Cu aceasta ocazie, premierul Victor Ponta a declarat ca Turcia este principalul partener comercial al Romaniei din afara Uniunii Europene, iar relatiile economice dintre cele doua state, atat la nivelul institutiilor, cat si la nivelul companiilor private sunt esentiale.

"Sunt absolut convins ca prin proiectele pe care le-am inceput cu cel care atunci era prim-ministru al Turciei si astazi este presedintele Turciei, proiecte comune in zona energiei, agriculturii, a infrastructurii, putem sa aducem un castig real pentru ambele tari", a spus Ponta.

La randul sau, presedintele Turciei a declarat ca relatiile economice dintre cele doua state s-au dezvoltat intens dupa 1990 si au ...citeste mai departe despre "Erdogan, la CCIR: Valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si Turcia trebuie sa atinga 10 miliarde de dolari" pe Ziare.com

#Erdogan Camera de Comert, #schimburi comerciale Turcia Romania, #comert Turcia , #Stiri Macroeconomie