Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Drumul creditului de la banca la recuperatori: Cum ajungem inglodati in datorii

Drumul creditului de la banca la recuperatori: Cum ajungem inglodati in datorii
O datorie poate ajunge la recuperatori in doua modalitati diferite. Exista o diferenta importanta pentru clientul bancii intre externalizarea si vanzarea datoriei sale catre o companie de recuperare.

Externalizarea este situatia in care portfoliul de creante ramane in proprietatea bancii, iar compania de recuperare gestioneaza creantele in schimbul unui comision de administrare. De asemenea, va incasa un comision "de succes" din suma recuperata, astfel incat firma este direct interesata sa obtina cat mai multi bani, intr-un interval de timp relativ scurt, conform contractului incheiat cu banca.

In general, bancile externalizeaza imprumuturile negarantate, precum carduri de credit sau credite de consum.

Vanzarea de creante de catre banca apare in situatiile in care aceasta doreste sa evite procese lungi si costisitoare sau costurile aferente intretinerii unor echipe operationale suplimentare.

De asemenea, mai apare in situatiile in care banca a avut deja portofoliul ...citeste mai departe despre "Drumul creditului de la banca la recuperatori: Cum ajungem inglodati in datorii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1251 ori