Criza imigrantilor: Sa punem in balanta efectele asupra economiei

Vineri, 28 August 2015, ora 07:35
1124 citiri
Criza imigrantilor: Sa punem in balanta efectele asupra economiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Germania, cea mai puternica economie europeana, ar trebui sa conduca discutiile despre valul de imigranti, un subiect sensibil atat din punct de vedere umanitar, cat si economic.

Un prim pas a fost facut in acest sens. Biroul Federal pentru Migratie si Refugiati din Berlin a anuntat, marti, ca sirienii nu vor mai face subiectul Regulamentului Dublin. Cu alte cuvinte, Germania nu ii va mai trimite pe solicitantii de azil inapoi in tarile UE in care au ajuns prima oara, cum ar fi Grecia sau Italia. Decizia le va permite miilor de sirieni care strabat in prezent Europa sa aplice pentru un statut de refugiat in cadrul celei mai mari economii de pe Batranul Continent.

Criza refugiatilor: Belgradul ii primeste cu bratele deschise pe cei aflati in trecere prin oras

Leonid Bershidsky, jurnalist, scriitor si fost director la banca de investitii KIT Finance, sustine, intr-un editorial publicat de Bloomberg, ca Germania trebuie sa ia fraiele si sa porneasca o serie de dezbateri privind ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Sa punem in balanta efectele asupra economiei" pe Ziare.com

#Germania invazie imigranti, #efecte invazie imigranti, #economie imigranti , #Stiri Macroeconomie