Informațiile despre o decizie a SUA care au provocat o creștere bruscă a prețului aluminiului

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 07:20
582 citiri
Informațiile despre o decizie a SUA care au provocat o creștere bruscă a prețului aluminiului
Preţul aluminiului a crescut miercuri, la Bursa de Metale din Londra (LME), cu până la 7% FOTO Pixabay

Pretul aluminiului a crescut miercuri, la Bursa de Metale din Londra (LME), cu pana la 7%. dupa ce Bloomberg a scris ca Statele Unite iau in considerare interzicerea aluminiului rusesc ca raspuns la conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

Cotatia aluminiului de referinta a inchis in crestere cu 3,3%, la 2.309 dolari pe tona, dupa ce a avansat pentru scurt timp cu 7,3%, la 2.400 dolari pe tona.

Administratia Biden are in vedere cresterea tarifelor pentrula aluminiul rusesc la niveluri atat de punitive incat ar interzice efectiv producatorul rus de aluminiu Rusal, a scris Bloomberg, citand persoane familiare cu luarea deciziilor.

Casa Alba si Departamentul de Trezorerie nu au raspuns imediat solicitarilor de comentarii din partea Reuters.

Rusal este cel mai mare producator de aluminiu din lume in afara Chinei, furnizand lumii 6% din necesarul estimat la aproximativ 70 de milioane de tone in acest an. Compania din Rusia nu a raspuns imediat la o cerere de comentarii. ...citeste mai departe despre "Informatiile despre o decizie a SUA care au provocat o crestere brusca a pretului aluminiului" pe Ziare.com

#aluminiu, #sua, #rusia, #metale , #Stiri Macroeconomie