Contractul autostrazii Comarnic-Brasov ar putea fi semnat in 2015

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 14:25
1616 citiri
Contractul autostrazii Comarnic-Brasov ar putea fi semnat in 2015
Foto: mytex.ro

Contractul pentru constructia in concesiune a autostrazii Comarnic - Brasov va fi semnat, probabil, anul viitor, a declarat marti Alexandru Nastase, seful Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

"Pentru 2015 se anunta probabil inchiderea si semnarea contractului de concesiune", a afirmat Nastase, la audierile din Parlament privind bugetul CNADNR pe 2015, fara sa dea alte detalii.

Termenul anuntat de autoritati pentru semnarea contractului a fost amanat de mai multe ori.

Cele mai recente date transmise de CNADNR pe aceasta tema, furnizate MEDIAFAX in noiembrie, arata ca sunt in derulare activitatile prealabile semnarii contractelor de finantare si contractului de concesiune de lucrari publice. Nici CNADNR nu furniza, atunci, alte informatii.

Premierul Victor Ponta si fostul ministru al Transporturilor Dan Sova s-au intalnit in ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentantii asocierii Vinci - Strabag - Aktor, care a castigat licitatia pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, prilej cu care cele doua parti au semnat un memorandum de intelegere.

Ponta afirma atunci ca autostrada Comarnic-Brasov, in lungime de 53 kilometri, va fi finalizata in 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro, lucrarile de constructie urmand sa inceapa in aprilie.

In martie, Sova spunea ca acordul pentru constructia autostrazii va fi semnat in iunie, nu in aprilie, asa cum se anuntase initial, amanarea termenului fiind un lucru "eminamente pozitiv" intrucat statul a reusit sa obtina angajamentul ferm din partea BEI, BERD si Banca Mondiala pentru sustinerea proiectului.

La 24 iunie, data la care si-a anuntat demisia din functia de ministru al Transporturilor, Sova a afirmat ca acordul va fi semnat "in perioada urmatoare", motivul intarzierii fiind legat de discutiile dintre constructori si finantatorii institutionali.

Presedintele Traian Basescu i-a spus la 25 iunie noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, dupa depunerea juramantului, sa fie atent la premisele contractarii autostrazii Comarnic-Brasov, precizand ca, din informatiile sale, s-au produs deja acte de coruptie.

#contract autostrada comarnic brasov, #semnare contract autostrada , #Stiri Macroeconomie