Continua uciderea porcilor pe masura ce noi focare de pesta porcina sunt depistate

Vineri, 28 Decembrie 2018, ora 22:56
800 citiri
Continua uciderea porcilor pe masura ce noi focare de pesta porcina sunt depistate
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile vrancene au demarat planul de interventie in caz de suspiciune de pesta porcina africana (PPA), dupa ce primele probe prelevate de la animalele dintr-o gospodarie din comuna Gugesti s-au dovedit a fi pozitive, au anuntat, vineri, reprezentantii Institutiei Prefectului Judetului Vrancea.

"Un focar de pesta porcina africana a fost confirmat, vineri, la Gugesti, intr-o exploatatie non-profesionala cu noua animale. La ora 19,00 am convocat o sedinta a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) si a fost aprobat planul de masuri specifice. Deja autoritatile locale si sanitar-veterinare au luat primele masuri de protectie a zonei si de incinerare a animalelor din gospodaria respectiva. Asteptam confirmarea oficiala de la laboratorul din Bucuresti", a declarat prefectul Sorin Hornea.

Potrivit prefectului, proprietarul micro-fermei a sesizat autoritatile veterinare despre faptul ca porcii prezentau simptome de boala, iar in urma analizelor care au fost prelevate in cursul diminetii si analizate la Focsani, a fost confirmat virusul pestei porcine.

Zona respectiva va fi izolata si vor fi aplicate filtre si blocari pentru tot ce inseamna miscari de carne din zona respectiva

"Din fericire, micro-ferma se afla intr-o zona mai izolata, intre Oreavu si Gugesti, ceea ce va facilita instalarea filtrelor si izolarea zonei", a precizat Sorin Hornea.

Acesta este al doilea focar de pesta porcina africana aparut in Vrancea, dupa ce in luna octombrie virusul a fost confirmat intr-o gospodarie din satul Lespezi, comuna Homocea. ...citeste mai departe despre "Continua uciderea porcilor pe masura ce noi focare de pesta porcina sunt depistate" pe Ziare.com

#pesta porcina Vrancea focare, #porci ucisi Romania pesta porcina , #Stiri Macroeconomie