Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constantin despre noul PNDR: 400 de milioane de euro pentru tinerii fermieri, 320 pentru pomicultura - Interviu

Constantin despre noul PNDR: 400 de milioane de euro pentru tinerii fermieri, 320 pentru pomicultura - Interviu
Ministerul Agriculturii a transmis duminica la Bruxelles noul Programul National pentru Dezvoltare Rurala - PNDR 2014 - 2020.

Ministrul Daniel Constantin a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca programul a fost simplificat "pentru a deveni un instrument flexibil, care sa permita o accesare facila si cat mai putin birocratica a fondurilor".

Totodata, noul PNDR 2014 - 2020 acorda o atentie deosebita tinerilor fermieri care vor beneficia de o alocare mai substantiala pentru a se instala in mediul rural.

1. Ce noutati aduce noul PNDR?

Daca ar fi sa ma refer strict la ceea ce este nou din punct de vedere al finantarilor pot sa punctez introducerea unui sub-program dedicat sectorului pomicol care va cuprinde atat investitii in productie, procesare, cercetare, dar si in sprijinirea asocierii producatorilor din domeniu. O alta masura complet noua este cea care va sprijini activitatile non-agricole strict pentru inteprinderile de tip start-up. Aici vom avea o finantare supla ...citeste mai departe despre "Constantin despre noul PNDR: 400 de milioane de euro pentru tinerii fermieri, 320 pentru pomicultura - Interviu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1123 ori