Concurenta finalizeaza in toamna investigatia pe piata de retail

Marti, 08 Mai 2012, ora 16:48
1325 citiri
Concurenta finalizeaza in toamna investigatia pe piata de retail

Investigatiile legate de modul de desfasurare al licitatiilor sunt intr-o continua crestere, fie ca este vorba de sesizari sau autosesizari, a aratat, marti, vicepresedintele Consiliului Concurentei, Valentin Mircea, intr-o conferinta de specialitate.

"Consiliul Concurentei va anunta, curand, rezultatele anchetei privind piata de telecomunicatii, iar concluziile noastre vor schimba, cred, modul de distributie a telefoniei mobile. De asemenea, in toamna, vom finaliza si investigatia pe piata de retail.

Consiliul Concurentei a declansat patru investigatii privind potentiala incalcare a Legii Concurentei de catre comerciantii cash&carry, comercianti cu amanuntul si furnizori de produse alimentare.

Investigatiile privesc posibile intelegeri anticoncurentiale intre comercianti si furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preturilor de vanzare sau de revanzare, cu potentiale efecte asupra bunastarii consumatorilor finali. Investigatiile vizeaza societatile membre ale grupului Metro, Selgros, Mega Image, CDE R Interex si furnizorii acestora", a precizat Valentin Mircea.

Simpozionul "Practici interzise - comportamente anticoncurentiale", organizat, marti, de Medien Conferences, a abordat o serie de teme referitoare la rolul preventiv al concurentei pentru un mediu de afaceri competitiv.

Simpozionul s-a adresat, in principal, personalului de conducere din companiile nationale si multinationale.

Participantii au evidentiat o serie de aspecte legale privind participarea cu oferte trucate la licitatii sau intelegerea intre participantii la licitatii sau achizitii publice.

#Consiliul Concurentei investigatie retail, #Consiliul Concurentei investigatie telecomunicatii, #simpozion comportane , #Stiri Macroeconomie