Comertul exterior: Ce se vede daca dam deoparte Dacia si Ford

Joi, 12 Februarie 2015, ora 09:00
1267 citiri
Comertul exterior: Ce se vede daca dam deoparte Dacia si Ford
Foto: Dacia

2014 este primul an din istorie cand exporturile Romaniei au depasit valoarea de 50 de miliarde de euro. Insa care e situatia pe categorii de produse?

Sectorul producator de masini si echipamente de transport a sustinut schimburile externe prin soldul puternic pozitiv, astfel incat rezultatul concretizat in influenta asupra soldului general s-a situat la +23%.

In schimb, soldul inregistrat in schimburile externe la grupa "alte produse manufacturate" a influentat negativ rezultatul de ansamblu (-13%) si a anulat peste jumatate din avantajul mentionat anterior.

Fapt ingrijorator, exporturile de produse chimice si conexe acestora au fost de numai o treime din importurile pe acest segment. Deficitul extern pe aceasta zona de comert extern a depasit cinci miliarde de euro. Acest nivel reprezinta 87% din tot deficitul extern, ceea ce il califica drept cauza principala a soldului negativ de ansamblu.

Desi exporturile de combustibili minerali si lubrifianti au crescut fata de anul ...citeste mai departe despre "Comertul exterior: Ce se vede daca dam deoparte Dacia si Ford" pe Ziare.com

#exporturi Dacia Ford, #Romania exporturi 2014 , #Stiri Macroeconomie