Cea mai grea alegere pentru Isarescu - analiza Bloomberg

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 14:17
1275 citiri
Cea mai grea alegere pentru Isarescu - analiza Bloomberg
Foto: YouTube/BNR

Un sfert de secol la conducerea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) l-a pregatit pe guvernatorul Mugur Isarescu pentru cele mai semnificative provocari politice, insa actualul test cu care se confrunta l-ar putea pune cel mai mult in dificultate, se arata intr-o analiza realizata de Bloomberg.

Dupa 25 de ani de lupta cu inflatia, Mugur Isarescu se confrunta acum cu prima scadere a preturilor de la caderea comunismului, intr-o perioada in care se inregistreaza cel mai semnificativ avans al creditarii in moneda locala - doua evolutii care necesita raspunsuri politice diferite.

Isarescu da asigurari: Nu exista riscul unei deflatii. Scad preturile?

Modul in care va reusi guvernatorul care detine recordul de longevitate in Europa la carma unei banci centrale sa faca fata acestei enigme va influenta directia pe care o va urma una dintre economiile europene cu cel mai rapid ritm de crestere, care vrea sa adere la zona euro, remarca Bloomberg.

Isarescu: Romania nu poate adera la zona ...citeste mai departe despre "Cea mai grea alegere pentru Isarescu - analiza Bloomberg" pe Ziare.com

#Isarescu Bloomberg inflatie, #Isarescu provocari inflatie, #Isarescu BNR inflatie, #BNR inflatie , #Stiri Macroeconomie