Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce vrea Grecia de la Bruxelles in schimbul reformelor dure promise de Tsipras

Ce vrea Grecia de la Bruxelles in schimbul reformelor dure promise de Tsipras
Grecia cere in schimbul reformelor un nou program de finantare in valoare de 53,5 miliarde de euro pentru acoperirea datoriilor scadente pana in 2018, o revizuire a tintei excedentului bugetar primar in conformitate cu inrautatirea situatiei economice si o reprofilare a datoriilor pe termen lung.

Planul ar putea crea probleme premierului Alexis Tsipras pe plan intern, din partea aripii dure a propriului sau partid, Syriza, dar si a partenerului de coalitie, relateaza Reuters.

Acordul cu creditorii trebuie aprobat de parlamentele nationale, inclusiv cel din Germania, unde atitudinea fata de finantarea statului elen s-a inasprit.

Parlamentul elen trebuie sa voteze vineri programul de reforme propus de Guvern, iar doi membri de rang inalt ai Syriza si-au exprimat optimismul ca legislativul va sustine propunerile.

Reprezentantii creditorilor nu au comentat oferta de reforme a Greciei.

Grecia a transmis joi noaptea, Eurogroup, un nou program de reforme.

Noul plan de... citeste mai departe despre "Ce cere Grecia de la Bruxelles in schimbul reformelor dure promise de Tsipras" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1077 ori