Cat ne costa scaderea inflatiei

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 08:20
1353 citiri
Cat ne costa scaderea inflatiei
Foto: Regina Coeli

Banca Centrala Europeana (BCE) a dat recent publicitatii previziunile asupra inflatiei in zona euro, pe anul 2014, revizuite dupa concluziile anului precedent si dupa tendintele anului in curs, asa cum apar ele in luna ianuarie.

BCE recunoaste ca prevederile initiale depaseau asteptarile, iar acum coboara nivelul inflatiei prognozate cu 0,4 puncte procentuale - noteaza La Tribune.

Tineri absolventi someri

Este bine sau este rau? Fireste ca este bine pentru cei cu venituri mici, ale caror cosuri se vor umple mai din plin cand se duc la piata. Dar binele este mai mic pentru cei fara nici un fel de venituri, respectiv somerii.

Se pare ca politica de austeritate pe care Europa si-a impus-o singura da roade privind scaderea preturilor, dar ramane fara efecte privind crearea locurilor de munca, somajul fiind o cangrena care macina Europa si care in multe zone a ajuns la os.

Caci degeaba scazi inflatia pentru cei care - mai mult sau mai putin - au din ce plati, daca nu faci ...citeste mai departe despre "Cat ne costa scaderea inflatiei" pe Ziare.com

#inflatie previziuni, #inflatie preturi, #inflatie termen lung , #Stiri Macroeconomie