Cat conteaza Turcia pentru noi. Romania poate avea un rol crucial la Bruxelles

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 07:38
1141 citiri
Cat conteaza Turcia pentru noi. Romania poate avea un rol crucial la Bruxelles
Foto: Presidency.ro

O relatie mai stransa cu Turcia ar reprezenta un avantaj crucial pentru Romania, atat din punct de vedere economic, cat si pe alte planuri, sustin analistii, in contextul vizitei intreprinse in tara noastra de Recep Erdogan, care conduce statul intins pe doua continente.

In cadrul unei conferinte de presa comune, cei doi sefi de stat, Erdogan si Iohannis, au salutat evolutiile relatiilor bilaterale si au promis ca vor fi incheiate niste parteneriate mai stranse.

Iohannis, mesaj de condoleante pentru Turcia si de sustinere a aderarii la UE

Intarirea relatiilor Turcia-Romania e vitala

Potentialul relatiilor dintre Turcia si Romania este foarte ridicat, mai ales ca nu este dezvoltat la intreaga lui capacitate, sustine analistul Aurelian Dochia.

"Turcia e o economie mare, foarte dinamica, cu ritm de crestere inalt, iar multe sectoare ar putea fi interesante pentru tara noastra, mai ales din punct de vedere al comertului. Este posibil ca aceasta vizita sa marcheze o crestere ...citeste mai departe despre "Cat conteaza Turcia pentru noi. Romania poate avea un rol crucial la Bruxelles" pe Ziare.com

#schimburi comerciale Turcia Romania, #comert Turcia Romania, #investitii Turcia Romania, #relatii economice Turcia Romania , #Stiri Macroeconomie